نوع مقاله: مقاله پژوهشی
نویسندگان
1
دانش آموخته کارشناسیارشد بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایران؛ مرکز تحقیقات تغذیه و محصولات ارگانیک، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایران
2
استاد گروه بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایران؛ مرکز تحقیقات تغذیه و محصولات ارگانیک، واحد شهرکرد،دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایران
3
استاد گروه بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایران؛ مرکز تحقیقات تغذیه و محصولات ارگانیک، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایران
4
دفتر نظارت بر بهداشت موادغذایی، سازمان دامپزشکی کشور، تهران، ایران
چکیده
استافیلوکوکوس ارئوس بهعنوان یکی از مهمترین عوامل بیماریزا میتواند در شیر و فرآوردههای آن تکثیر نموده و منجر به بیماریزایی در انسان گردد. عوامل حدت مختلفی در بیماریزایی این باکتری نقش دارد که یکی از مهمترین آنها قابلیت ایجاد بیوفیلم میباشد.این باکتری توانایی تولید پلی ساکاریدها و فاکتورهای پروتئین چسبیده به سطح را دارد که سبب تولید بیوفیلم میگردد. در این مطالعه بهمنظور بررسی آلودگی شیرخام شهر تهران به باکتری استافیلوکوکوس ارئوس و توزیع ژنهای مولد بیوفیلم، تعداد 99 نمونه شیرخام از چهار کارخانه بزرگ شیر در شرایط سترون نمونهبرداری و با روشهای متداول میکروبیولوژی کشت داده شدند و در نهایت با استفاده از روش PCR مورد ارزیابی قرار گرفت. بهمنظور تشخیص تأییدی جدایهها بهعنوان استافیلوکوکوس ارئوس ژن اختصاصی nucو برای شناسایی ژنهای مولد بیوفیلم fnbA،clfB، icaA و icaDاز پرایمرهای اختصاصی مربوط به هر ژن استفاده گردید. با توجه به نتایج حاصل از کشت میکروبی و تأیید آن با روش مولکولی، 4 جدایه(04/4 درصد) بهعنوان استافیلوکوکوس ارئوس شناسایی شدند. ژنهای مولد بیوفیلم fnbA، clfB و icaA در هر چهار جدایه (100 درصد) شناسایی گردید و فقط یک جدایه (25 درصد) حامل ژن icaD بود. با توجه به اینکه میزان فراوانی ژنهای مولد بیوفیلم در سویههای استافیلوکوکوس ارئوس جداشده از شیرخام شهر تهران قابلتوجه میباشد،لذا رعایت اصول بهداشتی بهمنظور کنترل و پیشگیری از ایجاد بیوفیلم ضروری است.
کلیدواژهها
عنوان مقاله [English]
Distribution of genes encoding biofilm production in Staphylococcus aureus in raw milk supplied in Tehran
نویسندگان [English]
-
B. Hendijani
1
-
A. Shakerian
2
-
E. Rahimi
3
-
F. Salehzadeh
4
1
M.Sc Graduate of School of Veterinary Medicine, Shahrekord Branch, Islamic Azad University, Shahrekord, Iran - Research Center of Nutrition and Organic Products (RCNOP),Shahrekord Branch, Islamic Azad University, Shahrekord, Iran
2
Professor, Department of Food Hygiene, School of Veterinary Medicine, Shahrekord Branch, Islamic Azad University, Shahrekord, Iran - Research Center of Nutrition and Organic Products (RCNOP),Shahrekord Branch, Islamic Azad University, Shahrekord, Iran
3
Professor, Department of Food Hygiene, School of Veterinary Medicine, Shahrekord Branch, Islamic Azad University, Shahrekord, Iran - Research Center of Nutrition and Organic Products (RCNOP),Shahrekord Branch, Islamic Azad University, Shahrekord, Iran
4
The Iran Veterinary Organization (IVO)
چکیده [English]
Staphylococcus aureus is one of the most important virulence factors in milk and dairy products that may cause of several disease in human. Several virulence factors are involved in its ability to cause disease that one of the most important of them is the ability of the bacterium to produce biofilm. These bacteria are capable of producing polysaccharides and proteinaceous substances attached to the surfaces that leads to biofilm formation. In this study to assess the presence of S.aureus and distribution of genes encoding biofilm formation in the raw milk from Tehran city, a total of 99 raw milk samples was obtained from 4 big milk plants in the sterile conditions and assessed by conventional microbiological culturing methods and confirmed by PCR assayed. For this, nuc gene was used as the specific target sequence to detect S.aureus to identify the presence of fnbA, clfB, icaA, icaD genes which encode biofilm formation, the specific primers of every gene were exploited. Based on results of microbiological culturing and after confirming them with molecular ways, 4 isolates were detected as s.aureus (4.04%). The genes encoding biofilm formation, fnbA, cltB, & icaD were identified in all 4 isolates (100 %) and only one isolate (25%) contained icaD gene. Because the frequency of biofilm encoding genes separated from raw milk samples of Tehran city is considerable implementing hygienic principles is essential to control and preventing biofilm formation.
کلیدواژهها [English]
-
Biofilm Encoding Genes
-
Staphylococcus aureus
-
raw milk